Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Macsó tacskó

2010.09.08

Macsó tacskó - kutyát neveztek el az Ocho Macho zenekarról

Az Ocho Macho zenekar esti koncertjére készültek az NYME SEK Gólyatáborának résztvevői, valamint egy majdnem három hónapos eb is. A Macho névre keresztelt négylábú a nyolc zenész után kapta nevét.

 

2010. szeptember. 08. szerda | Szerző: VN-online

 


A Szabó Krisztián és Szabados Tamás felügyelete alatt cseperedő törpe tacskó gazdáinak kedvenc zenekaráról kapta nevét. Macho kutya megszokta a zenét, s ha beszélni / énekelni tudna, valószínűleg a dalszövegeket is hallhatnánk szájából.

Macho, a tacskó - Fotók: Garai Antal Atom

Macho, a tacskó - Fotók: Garai Antal Atom

Hogy neve "hivatalossá" válljon, a Gólyatábor harmadik napján este, a koncert előtt meg is keresztelték hivatalosan. A zenekar tagjai és a közönség szeretettel fogadták őt, s mosolyogva hallgatták meg az eb levelét is, amely alább olvasható. (a zenekar tagjainak vezetéknevét vastagon kiemeltük)

Rivaldafényben a színpadon

Rivaldafényben a színpadon

Kedves megjelent, népes sereg!

Azért gyűltünk e jeles napon össze, hogy ebnevem végre hivatalos legyen. Gazdáim születésem után sokat tanakodtak, hogy miként szólítsanak engem. Éjjel-nappal nyolc variáció keringett fejükben. Vajon melyik lesz, amelyik jó nekem?

Szemem éles, hiszen láttam már „madarakat szállni az égen”, még akkor is, amikor „szemembe sütött a nap”. Szaglásom is tökéletes (tehát az összes érzékem kifinomult), hisz házőrző vagyok –  alap, hogy Tompa nem lehet –  így elvetették e nevet.
Nem lehettem Mórocz, Mersics vagy Müller, mert ezekre a nevekre sajnos semmi sem rímel.
Még senkinek sem taníthatom, hogy „everythings allright”, s „puliraszta” helyett csak rövid szőr jutott rám, s nem ugattam még Babilon falait, így nem kaphattam nevemnek Marci után Szalai-t.
Csíkot húzok még - naponta vagy ezret - de Andorral ugye nem ez a helyzet, így nem jutottunk előrébb ezzel a verzióval sem.
Majdnem Németh csengésű nevem lett, de mivel a Kirchknopf név nehezen becézhető, alig kiejthető, sőt igazából egy furmányos nyelvtörő, így ezzel a névvel sem kell élnem.
Hogy átlépjünk a névadó-mizérián, az egész zenekar nevét adták hát - de állandóan egyedül vagyok a vackomban, ezért az „Ocho”-t elhagyva a „Macho” nevet kaptam (amely amúgy is jellemzi természetem).

Köszönöm nektek, hogy ünnepélyes keresztelőmön megjelentetek, ezért ajándékként egy Ocho Macho koncerttel leplek meg titeket."

Ocho Macho és Tachko Macho

Ocho Macho és Tachko Macho

A tacskó keresztszülei (Tompa Krisztián, Mersics György, Mórocz András, Müller Péter, Szalai Márton, Németh András, Kirchknopf Gergő, Csík Andor) által prezentált, hihetetlen hangulatú koncertet az eb gazdáival együtt végigtáncolta, majd egy jó hangulatú fotózáson is részt vett a csapattal.

A zenekar tagjai nagyon megkedvelték a kis ebet

A zenekar tagjai nagyon megkedvelték a kis ebet

 

 

lightgreyboxtop

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.