Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Knut maci háreme

2010.11.08

Három hölgyet, de nem egyszerre

Knut maci háreme

Decemberben lesz négy éve, hogy két jegesmedve-bocs született a berlini állatkertben. Ami magában még nem nagy ügy, bár ebben a Zoo-ban már 30 éve nem volt ilyen jeles esemény. A dologból akkor lett nemzetközi szenzáció, amikor a medve-mama nem törődött kölykeivel s az egyik aranyos állat négy nap után kimúlt.
A másik a Knut névre hallgató kismaci ezután 81 dekásan inkubátorba került s ott töltötte élete első hét hetét. Életét alkalmasint annak köszönheti, hogy lelkes gondozója, Thomas Dörflein, gyakorlatilag az állatkertbe költözött, hogy 4-6 óránként etethesse a bájos kis állatot.

Knutot 2007 májusában, 15 hetesen és 9 kilósan mutatták be a nyilvánosságnak – s a bűbájos medvebocs (meg „felnevelője”) hihetetlenül népszerű lett. Naponta ezrek jöttek, hogy láthassák – látogatóinak száma azóta meghaladta a tízmilliót…

Ami szép bevételt hozott a Zoo-nak – de nem kevés kiadást is. Amint ugyanis kiderült, Knut apját, a Lars nevű medvét azzal adta kölcsön Berlinnek tenyészcélokra a neumünsteri állatkert, hogy az elsőszülött -. azaz Knut – az előbbieké. Miután viszont a főváros nem akart megválni kedvencétől, 430.000 eurót kellett fizetniük a másik állatkertnek.

Most pedig újabb izgalmak az időközben 270 kilósra nőtt Knut körül. A medve jövő tavaszra ivarérett lesz és gondozói már dolgoznak azon, hogy ismét bűbájos bocsok legyenek láthatók. Knut új „lakást” kapott, ahol immár nem lesz majd mindig egyedül: mindjárt három medve-hölgy állhat rendelkezésére – de persze nem egyszerre. Nancyt, Katyusát és Toscat egyenként engedik majd át hozzá – addig is a szomszédban vannak, hogy az ifjú tenyészmedve megszokja közelségüket.

Knut gondozói biztosították a kedvenc berlini medve rajongóit, hogy semmit nem fognak erőltetni, siettetni – a férfiú majd akkor és azzal párosodik, akivel óhajt. A szakértők szerint az sem probléma, ha történetesen Toscát választja, aki – a mamája. „Az ilyesmi bizony előfordul az állatvilágban”, hangzik a gondozók válasza.

Germanicus
Korábbi cikkeink a rovatban Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Vissza a lap tetejére

Kapcsolódó cikkek

 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.